us gb dk

Log på OPRET Annonce

Login til din annoncørprofil

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

Opret en annoncørprofil

Skal udfyldes (*)
Navn *
Brugernavn *
Kodeord *
Gentag kodeord *
E-mail *
Gentag e-mail *
Sikkerhedskode *
08 september

Route 66

Skrevet af 

Man behøver ikke nødvendigvis at være bilinteresseret for at blive fascineret af Route 66 i USA. En Highway kendt fra mange film og utallige fotos med forladte benzinstationer og gamle biler fra 50érne. En tidslomme, hvor man kan finde tilbage til dengang, hvor dollargrin dominerede vejene og hvor servicestationer var mere end blot et sted hvor man fyldte benzin på sin bil.

Route 66, eller Historic Route 66, som vejen er skiltet mange steder, er værd at køre en omvej for at opleve, hvis man er på bilferie i USA. Oprindeligt var Route 66 en travl hovedfærdselsåre gennem landet og alle vejes moder indtil man natten over slog streger på et landkort og byggede nye mere direkte Highways tværs over USA. Med ét mistede de små samfund langs vejen eksistensgrundlaget og mange eksempelvis servicestationer måtte lukke, da antallet af biler faldt drastisk.

r661I dag værner man om det historiske og Route 66 har fået nyt liv. Ikke som en hovedfærdselsåre som tidligere, men som et yndet turistmål. Når man planlægger sin rejse gennem USA kan det anbefales at kigge nærmere på kortet og planlægge en del af køreturen ad Route 66.

Rent My Dream valgte at køre ad Route 66 fra Grand Canyon til Las Vegas, hvor vi kørte fra I40 ved byen Seligmann og herfra videre ad Historic Route 66. Seligmann er indbegrebet af Route 66-ånden, hvor byen strækker sig med forladte servicestationer på begge sider af vejen.

Gamle skilte som eksempelvis Texaco, Esso og Coca Cola står falmede foran gamle butikker, hvor der i dag sælges souvenirers, sodavand og burgere. R665Er man ikke helt overbevist om at 50-ånden lever i bedste velgående kan man tænde bilradioen og tune ind på Route 66 kanalen, hvor der spilles musik fra vejens velmagtsdage.

Flere steder langs vejen ses de ikoniske forladte servicestationer og hist og her ses et rustent bilvrag foran et hus eller et forladt motel.

Turen gik videre gennem Peach Springs og videre til et ”must see”, den gamle servicestation Hackberry General Store. Når man kommer kørende er der ikke noget at tage fejl af. Foran de gamle benzinstandere står parkeret en Chevrolet Corvette fra midt halvtredserne omgivet af autentisk automobilia, rustne bilvrag og udklædte mannequin dukker. Der er meget at se på for de mange turister der er standset for at se nærmere på stedet. Indenfor kan der købes souvenirers, forfriskninger eller mulighed for at besøge toiletterne der naturligvis har gamle Playboy pinup fotos opsat på væggene.

R668

R663

Bag butikken er en gammel garage indrettet som et lille autoværksted museum, og der er sandsynligvis system i rodet, selvom det ikke umiddelbart er til at se det. Kommer du forbi skal du gøre stop her og lade dig underholde af stedets Route 66 charme.

Vi forlod Route 66 i Kingman, men forlader aldrig helt den gamle Highway, for vi vil altid have de mange indtryk med os, fra de mange steder, hvor man gør, hvad man kan, for at holde fast i vejens storhed og historie.  

R662